Milou Gevers - documentaire regisseur

Hoi! Ik ben Milou Gevers. Ik werk als freelance documentairemaker voor jeugdprogramma’s, zoals de VPRO serie Nog Eén Week en KRO Kindertijd. In 2020 studeerde ik af aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire Waarom bleef je niet voor mij? (25′)

Waarom bleef je niet voor mij? is in 2021 door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences bekroond met de studenten Oscar. Daarnaast won de film o.a. de VPRO Documentaireprijs, de Filmfonds Wildcard, de KNF Filmcritici Award, de Gouden Leeuw op Cinekid voor Beste Nederlandse Korte Documentaire 2021, de AHK Eindwerkprijs en AHK publieksprijs en de CILECT prize 2021. De documentaire heeft gedraaid op filmfestivals wereldwijd en wordt gebruikt op scholen (klik hier voor de lesbrief) en door hulpverleners om kinderen die achterblijven na de zelfmoord van een papa of mama een stem te geven en het onderwerp beter bespreekbaar te maken.

In 2021 maakte ik de kleuterserie Kom Kijken! (7×5′) voor KRO Kindertijd (KRO-NCRV) over blinde en slechtziende kleuters. Daarnaast regisseerde ik een aflevering van de VPRO jeugdserie Nog één week: ‘Over een week hoor ik of ik gescout ben’ (15′) Daarnaast maakte ik commercieel werk in opdracht, zoals deze documercial voor Dearly. 

 

                                                                                                                                                   info@milougevers.nl